Grodhoppning!

I lördags var det grodhoppning. En bana med 8 hinder ute i padocken, 40-60 cm. De flesta hinder låg på 55 cm.
Jag kände mig sjukt taggad, men var så nervös så det kändes som om jag skulle spy...hehe.

Spectrum (eller Späckhuggaren som han tydligen kallas fr.om lördag) kändes väldigt pigg, han tyckte det var superskoj! Vi värmde upp i skritt,trav,galopp runt banan. Fick knappt stopp på honom en gång i galoppen. Så kul att se att killen hade det så roligt! Framhoppningen var först ett litet kryss som alla hoppade på två gånger var i trav, och sedan höjdes det till ett räcke på ca 50 cm som vi fick hoppa i trav eller galopp två gånger. Min plan var att hoppa räcket i galopp, men det kom alltid en häst i vägen så då blev det trav över...

Fick stå och vänta två starter innan det var våran tur. Nu var tackochlov nervositeten borta,nu kör vi! Styrde upp mot hinder nummer 1 i trav, och sedan landa i galopp. Valde att rida in i trav för att vi hoppat fram i trav. Fick en sjukt ful och snäv sväng till 2. Men omhoppningshäst som man red så anpassde han det superbra och hoppade jättefint över ändå. Red sedan 3,4 och 5. Det gick superbra, Spectrum tyckte det var superkul! Red sedan mot 6, som stod lite snett. Fick även där en sjukt dålig sväng så han hoppar av lite konstigt vilket kör att jag håller på att ramla av efter hindret... Men jag lyckades klamra mig fast och fortsatte i galopp mot 7. Där tappade jag helt ytterskänkeln och han smet förbi. Helt mitt fel. Gjorde en volt, kom i galopp och han hoppade över. Han hoppade sedan snett i luften över hindret, så vi kom jättekonstigt mot 8. Men då vart jag bestämd och tog mer i ytter, då kom vi jättebra till 8 som han hoppade jättebra över.

Alla snäva svängar och fula vägar är jag inte stolt över, red jättedåligt p.g.a nervositet som tydligen inte hade släppt... Men det är första gången jag rider en sån stor bana så det vart lite krångligt med hinderna som stod "snett" mitt i en kurva. Men som A sa till mig: "Ni kom ju runt!" Haha och det är ju sant :D Är supermeganöjd. Det var så grymt kul så jag kunde ha hoppat banan 10 gånger till! Så kul har jag inte haft på jättelänge på en hoppbanan! Och Spectrum var underbar att hoppa, det verkar ju vara en liten hopphäst i den hästen ♥^^ Jag kände mig så trygg på honom, och han litade på mig, och hoppade i de svåra svängarna ♥ Underbara ponny.

Riktig hiss till denna grodhoppning också! Det var nästan som en P&J, inte alls 5 enkla hinder i ridhuset denna gången, utan nu var det riktiga hinder ute i padocken :)

Riktigt kul var och jag är så glad över duktiga ponnyn!









PS: Vill ni se film?


Kommentarer
Postat av: Tilda

JAG VILL SE FILM! :D Vad fina ni är! :)

2012-05-28 @ 23:10:25
URL: http://ponnikanin.blogg.se/
Postat av: Amanda

Såklart vi vill ♥

2012-05-29 @ 14:11:10
Postat av: Jossan

Jag vill JÄTTE GÄRNA se film! :D

2012-05-29 @ 22:27:16
URL: http://kaninhopparen.blogg.se/
Postat av: Matilda - Hallstavikryttarna

Fin häst! :) Följa varandra via bloglovin? :)

2012-06-13 @ 22:49:06
URL: http://hallstavikryttarna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0